Miksi ajan puutavara-autoa?

Puunajo on minulle enemmän kuin pelkkä työ, se on myös elämäntapa. Tästä tekee mielekästä työn monipuolisuus. Töissä aika menee kuin siivillä ja kahta samanlaista työvuoroa ei ole. Parhaimpia puolia puutavara-autonkuljettajana toimimisessa on itsenäisyys, vastuu ja vapaus.  

Haasteet ovat pieni osa työtä

Työnä tämä on haasteellista, mutta kuitenkin suurimmaksi osaksi mukavaa ja vaihtelevaa. 

Hyvin monella on hieman karkea käsitys puukuskin arjesta: luullaan helposti, että tämä olisi jatkuvasti pelkkää rämpimistä ja selviytymistaistelua. Todellisuudessa se on vain pieneltä osin sitä. 

Puunajo on terapeuttista työtä

Puunajo on itseasiassa aika terapeuttista työtä: Ajat autolla, kuuntelet musiikkia tai juttelet kavereiden kanssa puhelimessa silloin, kun haluat. Työympäristönä toimii kaunis suomalainen luonto ja maisemat vaihtuvat koko ajan. Näen maisemakonttorista vuodenajan vaihtelut, auringon nousut ja laskut. Pidän myös siitä, että työssä ei ole virallisia kahvi- ja ruokataukoja, vaan voin päättää ne itse ajo- ja lepoaikojen puitteissa. 

Onnistumisista tulee voittajafiilis

Puunajossa pääsee kokemaan viikoittain sellaisen voittajafiiliksen, mitä on aika vaikeaa edes kuvailla. Etenkin talvella, kun muuttuvat keliolosuhteet aiheuttavat haasteita. Kun tällaisesta haastavasta paikasta selviää isolle tielle ja saa auton täyteen vauhtiin, niin kyllä siinä väkisinkin hymy nousee kasvoille ja tulee aito voittajafiilis. Se palkitsee ja onnistumisten myötä myös itsevarmuus kasvaa!

– Karoliina

Karoliinan arkea puutavara-autonkuljettajana voit seurata Tervetuloa Metsään somekanavilla!

Takaisin ylös