Mitä Lappi tarjoaa muuttajalle?

Tervetuloa Metsään -kampanjan tavoitteena on kouluttaa ja työllistää 300 uutta metsäkoneen- ja puutavara-autonkuljettajaa Pohjois-Suomeen. Harvaan asutussa Lapissa on työvoimapula eikä metsäala ole poikkeus. Töitä on tarjolla rohkealle metsäalan kuljettajalle, joka on valmis loikkaamaan Lapin tarjoamiin mahdollisuuksiin.  

Lappi avartaa kuin matka

Sanotaan, että matkailu avartaa. Ulkomailta haetaan irtiottoa omasta ruuhkautuneesta arjesta. Matkalla koetaan vapautta, löydetään itsestä uusia puolia ja oivalletaan elämästä. Paluun kynnyksellä tehdään sopimuksia itsensä kanssa, että arkea aletaan elämään omalla tavalla ja rytmillä. Jonkin aikaa se kestääkin, kunnes arki ajautuu jälleen samanlaiseksi.

Lappi on täynnä ihmisten tarinoita, jotka ovat tarttuneet mahdollisuuteen ja tehneet pysyvän irtioton oravanpyörästä. Lappi on kuin matkailu – se avartaa ja mullistaa. Moni löytää rauhallisesta ympäristöstä yhteyden itseensä, kokee luontosuhteensa syventyvän sekä mielensä ja kehonsa palautuvan.

Lapissa eletään omalla tavalla

Lappi on Suomenkin sisällä ainutlaatuinen paikka. Sen uniikki luonto rytmittää elämän omanlaisekseen. Vapaa-aika kuluu luonnostaan raittiissa ilmassa, kun asutusta on vähemmän ja ympärillä on monimuotoinen luonto. Siksi moni Lapissa asuva kulkee ja harrastaa luonnossa paljon. 

Lapin harva asutus vaikuttaa myös ihmisten elämänrytmiin. Kun ihmisiä ei ole niin paljon, ei ole niin paljon pakottavia aikataulujakaan. Vähemmän ihmisiä tarkoittaa vähemmän kissanristiäisiä. Moni Lapissa asuva kertookin elämän olevan kiireettömämpää Suomen huipulla.

Palveluita Lapissa on vähemmän. Koska ihmisiä ja palveluita on vähemmän, myös aukioloajat ovat erilaiset. Lyhyemmät aukioloajat voivat yllättää sellaisen, joka on tottunut käymään kaupoilla mihin aikaan päivästä tahansa. Kaikkia kauppoja ei myöskään löydy, mutta verkkokaupat korvaavat sen. Erilaiseen saatavuuteen tottuu, kunhan Lappiin asettuu.

Lapissa ei kuluteta niin kuin muualla. Kun eletään kiireettömämpää elämää luonnossa, joka tarjoaa paljon pienemmälläkin rahalla, tapahtumia, tilaisuuksia ja kekkereitä ei ole joka ilta ja palveluita on vähemmän, kulutusmahdollisuuksia ei ole yhtä paljon. Asumiskustannukset ovat myös pienemmät, joten taloudellisesti Lapissa asuminen on rennompaa. 

Jos Lappi houkuttaa ja mietit sinne muuttamista, suosittelemme tutustumaan https://www.lapland.fi/fi/asuminen -sivustoon!

Lapissa on töitä metsäkoneen- ja puutavara-autonkuljettajille

Metsä Group toimii urakanantajana sadoille suomalaisille metsäalan yrittäjille, jotka työllistävät tuhansia kuljettajia. Tämän verkoston avulla yhdistetään Tervetuloa Metsään -kampanjaan valituksi tulleet tekijät ja työvoimaa tarvitsevat työnantajat. 

Jos työ puutavara-autonkuljettajana tai metsäkoneenkuljettajana kiinnostaa ja olisit valmis tekemään alan töitä Lapissa, hae rohkeasti mukaan! Tarjoamme koulutuksen sitä tarvitseville ja yhdistämme tekijät ja työnantajat. 

Tutustu Lapissa sijaitseviin työnantajiin täältä.

Hae metsäalan kuljettajaksi ja töihin tästä.

Takaisin ylös