Miksi Pohjois-Suomessa asuminen voi olla hyvä idea?

Kaikki ihmiset eivät tykkää asua ihan missä vaan. Eri paikat sopivat eri ihmisille. Viihtymiseen vaikuttaa usein elämäntyyli, minkä paikka mahdollistaa. Teimme listan siitä, mitä hyviä asioita Pohjois-Suomessa on. 

1. Ärsykkeet minimissä 

Pohjois-Suomessa on enemmän tilaa ja vähemmän ihmisiä. Koska kaikki ihmiset eivät ole pakkautuneet pieneen tilaan, Pohjois-Suomessa löytää vaivattomasti hiljaisen paikan asua. 

Ärsykkeet eivät väsytä ja ärsytä samalla tavalla kuin toisaalla. Hiljaisuudessa mieli on rauhallisempi ja stressitasot matalammat. Ylimääräisen energian voi käyttää johonkin mukavaan. 

Pohjois-Suomessa voi elää rauhassa ilman jatkuvaa meluhaittaa.

2. Aktiviteetit

Pohjois-Suomesta löytyy sellaisia elämyksiä ja urheilumahdollisuuksia, mitä ei muualla ole. Esimerkiksi laskettelu ja retkeily ovat pohjoisessa asuvalle tavallisia harrastuksia. Ympäröivään luontoon ei ole pitkä matka.

Pohjoisen luonto on monimuotoista ja sinne voi mennä monella tyylillä: vaeltaen, maastopyöräillen, meloen, hiihtäen, lumikenkäillen, sup-lautaillen, moottorikelkkaillen tai vaikka husky-valjakon kyydissä. Kynttiläkuusiin, revontuliin, suuriin jokiin, tuntureihin ja henkeäsalpaaviin maastoihin ei välttämättä ihan heti kyllästy.

Pohjois-Suomessa voi elää aktiivista elämää.

3. Ympäröivä luonto

Pohjois-Suomessa on paljon kansallispuistoja ja lukuisia muita luontokohteita, joissa voi nauttia luonnosta pidemmillä tai lyhyemmillä retkillä. Plussaa on sekin, että poluille mahtuu ihan oikeasti kulkemaan. 

Haja-alueilla luontoon meneminen on yksi vapaa-ajan virikkeistä. Monelle luontoon tulee lähdettyä useammin, kun palveluja ja muuta viihdettä ei ole liiaksi. Kuin huomaamatta Pohjois-Suomessa asuva ihminen voi muodostaa syvän luontoyhteyden.

Pohjois-Suomessa voi elää lähellä luontoa. 

4. Enemmän tilaa ja aikaa

Pohjois-Suomessa väljyys tarkoittaa sitä, että elämisen ja olemisen tilaa on muuallakin kuin luontopoluilla. Liiat ihmispaljoudet ja ruuhkat eivät vaivaa samalla tavalla kuin etelämmässä. 

Väljyys helpottaa arkea. Kun jonottamiseen ja ruuhkassa istumiseen ei mene niin paljon aikaa, on enemmän aikaa muuhun. Koulu- ja työmatkoilla säästynyt aika antaa lisää tunteja laadukkaaseen vapaa-aikaan.

Pohjois-Suomessa voi elää väljemmin.

5. Varaa elää ja stressata vähemmän

Pohjois-Suomessa eläminen on monessa suhteessa edullisempaa. Asumisen ja elämisen kustannukset ovat pienempiä, joten toimeen tulee vähemmällä. Oman talon ja tilavan rauhallisen tontin voi saada hyvinkin edullisesti. Pienemmillä kustannuksilla rahasta ei tarvitse stressata samalla tavalla kuin kalliilla alueella. 

Jos asuu Pohjois-Suomessa  pienemmällä paikkakunnalla tai haja-alueella, säästöä tulee entistäkin enemmän. Rahan tuhlaamiseen ei ole nimittäin samanlaista houkutusta, kun lähellä olevia palveluita ei ole liiaksi.

Pohjois-Suomessa voi elää säästeliäästi.

6. Vapaus olla

Pohjois-Suomessa elämä on hyvällä tavalla erilaista. Hitaampaan rytmiin sopivat ihmiset kokevat sen paikaksi, missä saa elää vapaasti. Pohjoisemmassa ei ole nimittäin samanlaista kiireen tuntua kuin suurissa metropoleissa. 

Ympäristö ja ilmapiiri antavat ihmiselle luvan myös olla ja rauhoittua. Levollinen elämäntyyli on helpompaa, kun ympäristö mahdollistaa sen. 

Pohjois-Suomessa voi elää vapaasti omannäköistä elämää.

Takaisin ylös