Tervetuloa Metsään somelähettiläs Karoliina Savelius

Karoliina Savelius työskentelee puutavara-autonkuljettajana Leppikilpi Oy:llä, joka toimii alihankkijana Kuljetusliike Eskolalle kuljettaen Metsä Groupin puutavaraa. Tervetuloa Metsään somekanavissa hän jakaa palasia arjestaan kuljettajana. 

Karoliina on ollut metsäalalla noin 10 vuotta. Siitä kuusi on vierähtänyt puutavara-auton ratissa, mutta Karoliinalta löytyy myös vuoden verran kokemusta ajokoneen kuljettamisesta. Kipinä puunajoon syttyi oman isän kautta, joka ajoi puutavara-autoa. Pienenä tyttönä Karoliina pääsi välillä isänsä kyytiin työreissuille, joista tuli yksiä Karoliinan lapsuuden kohokohtia.

Puunajo on mukavaa työtä

“Somelähettiläänä haluaisin välittää alasta kiinnostuneille oikeaa kuvaa siitä, mitä tämä oikeasti on. Ja erityisesti niitä positiivisia puolia, koska koen, että niitä on tosi vähän kerrottu tähän mennessä. Monella on väärä kuva alasta. Tämä on oikeasti mukavaa työtä. Sen haluan kertoa ja näyttää.”

Karoliinan mielestä työn parhaita puolia on se, että työtä saa tehdä itsenäisesti eikä yksikään päivä ole samanlainen. Ratissa aika kuluu nopeasti. Kelloa ei tarvitse vahdata ja toivoa koko päivää, että se johonkin liikahtaisi. Myös maisemat vaihtuvat koko ajan. Työ tuntuu vapaalta ja päivät mielenkiintoisilta.

Nainen pärjää siinä missä mieskin

Karoliina kokee, että ennakkoluuloja on aina vähän, kun menee naisena uuteen paikkaan miesvaltaisella alalla. Kuitenkin, kun hetken tekee töitä, ennakkoluulot aina hälvenevät. Oikeanlaisella asenteella alalla pärjää nainen siinä missä mieskin. 

“Naisille lähetän sellaiset terveiset, että myös naisellinen nainen voi tehdä töitä metsäalalla. Sillä, mitä teet tai harrastat vapaa-ajalla, ei ole merkitystä työminäsi tai ammattitaitosi kannalta. Asenne ja motivaatio on kaiken a ja o.”

Haastavinta on olosuhteet

Puutavara-autonkuljettajan työssä haastavinta on olosuhteet, joihin ei voi vaikuttaa. Talvella keliolosuhteet voivat olla vaikeat. Myös ahtaammat kääntöpaikat tuovat haastetta, mutta jokaisesta paikasta pääsee aina liikkeelle. 

Kuljettajan täytyy pystyä itsenäiseen työhön

Kaikista tärkein ominaisuus, mikä jokaisella kuljettajalla tulee olla, on kyky itsenäiseen työhön. 

Lisäksi työssä hyötyy periksiantamattomuudesta, päättäväisyydestä ja rohkeudesta. Hyvä työmotivaatio on myös oltava, jotta työssä menestyy. 

Karoliinan terveiset hakijoille:

“Jos metsäala kiinnostaa, kannattaa rohkeasti hakea opiskelemaan. Jos ala vähän epäilyttää, kannattaa seurata alan ammattilaisia sosiaalisessa mediassa. Sieltä näkee hyvin, millaista tämä työ on.”

Seuraa Karoliinan arkea puutavara-autonkuljettajana somekanavillamme!

Takaisin ylös